Політика конфіденційності

1. Ця політика конфіденційності («Політика конфіденційності») описує, як «Психологічна допомога для українців» («https://psyhelp.info», «PsyHelpUa», «ми», «нас» або «наш») збирає, захищає та використовує особисту інформацію («Особиста інформація»), яку ви («Користувач», «ви» або «ваш») можете надати під час використання будь-яких своїх продуктів або послуг (разом «Послуги EAP» або «Послуги»). Він також описує доступні вам варіанти використання нами вашої персональної інформації та спосіб доступу та оновлення цієї інформації. Ця Політика не поширюється на діяльність компаній, якими ми не володіємо або не контролюємо, або на осіб, яких ми не наймаємо чи не керуємо.

2. Застосовне законодавство

PsyHelpUa прагне захищати всю особисту та приватну інформацію відповідно до будь-яких застосовних законів, правил і стандартів, включаючи, без обмежень, будь-які стандарти, встановлені в Сполучених Штатах відповідно до Закону про медичне страхування про переносимість та відповідальність, HITECH (Health Insurance Act). Закон про інформаційні технології для економічного та клінічного здоров’я та у Великобританії відповідно до Закону про захист даних від 2018 року. У разі використання наших послуг у межах Європейського Союзу PsyHelpUa підпорядковується Загальному регламенту про захист даних (Регламент (ЄС) 2016/ 679), що діє з 13 квітня 2022 р., і будь-яке національне законодавство, що реалізує вищезазначене. Правова основа передачі даних ЄС-США базується на типових положеннях ЄС (Стандартні договірні положення) та відступах відповідно до статті 49 GDPR. PsyHelpUa несе відповідальність у випадках подальшої передачі третім особам.

Тут і надалі, дія Закону України «Про захист персональних даних» поширюється на громадян України, які перебувають на території України.

3. Для чого призначена ця Політика конфіденційності.

Наша політика конфіденційності розроблена для захисту конфіденційності окремих осіб. У ньому пояснюється, яку інформацію ми збираємо від відвідувачів цього сайту та учасників, яким ми надаємо послуги за допомогою наших веб-сайтів, додатків та різних послуг на основі платформ протягом тривалості наших відносин, як ми використовуємо цю інформацію та як відвідувачі та/або члени може оновлювати та перевіряти використання наданої інформації. Ми будемо оновлювати цю політику час від часу, щоб захистити вашу особисту інформацію. Ми рекомендуємо вам час від часу переглядати цю політику, щоб бути в курсі того, як ми використовуємо та захищаємо вашу інформацію, а також постійно вдосконалювати вміст наших веб-сайтів/мобільних програм та покращувати наші послуги. Якщо ми внесемо суттєві зміни до збору, використання та/або розкриття особистої інформації, яку ви нам надаєте, ми повідомимо вас, опублікувавши чітке та добре помітне повідомлення. Перш ніж використовувати наші послуги, вас просять прийняти умови цієї Політики конфіденційності.

PsyHelpUa підтримує відповідні адміністративні, технічні та фізичні засоби захисту, призначені для захисту вашої особистої інформації відповідно до чинного законодавства. PsyHelpUa використовує стандартне шифрування на цьому веб-сайті. PsyHelpUa не буде оцінювати будь-які комп’ютери, планшети чи інші мобільні пристрої, які ви можете використовувати для доступу до послуг PsyHelpUa, для безпечної обробки вашої особистої інформації. PsyHelpUa відмовляється від будь-якої відповідальності за будь-які збитки, спричинені будь-якими порушеннями безпеки та захисту даних, які виникають із ваших власних електронних пристроїв.

4. Яку інформацію ми збираємо?

Ви повинні бути зареєстровані в PsyHelpUa, щоб мати доступ до нашого сервісу. PsyHelpUa може збирати деяку інформацію за допомогою інтерактивних функцій, таких як онлайн-опитування, контактні та реєстраційні форми, а також за допомогою «cookies», як описано нижче. Інформація, яку PsyHelpUa отримує таким чином, залежить від налаштувань вашого браузера. Наприклад, якщо ви відвідуєте цей веб-сайт, щоб прочитати або завантажити інформацію, наприклад інформацію про стан здоров’я або про один із продуктів PsyHelpUa, PsyHelpUa може збирати певну анонімну, необмежену, неособисту інформацію про вас із вашого комп’ютера, включаючи тип програмне забезпечення для веб-браузера, яке ви використовуєте, вибрані вами посилання, дані про трафік, назва вашого домену Інтернету, Інтернет-адреса веб-сайту, який використовується для доступу, дані про місцезнаходження, сторінки, які ви відвідали на цьому веб-сайті, веб-журнали та інші дані комунікацій.

Залежно від вашого вибору, продуктів і послуг (наприклад, для поведінкових і медичних послуг), PsyHelpUa може за вашою чіткою згодою збирати та обробляти особисту інформацію, яка може включати:

  • ім’я

  • дату народження/інші записи про життєво важливі дані

  • електронної адреси

  • номер телефону

  • особисту інформацію про здоров’я

  • інформація про здоров’я сім’ї

  • приблизне місцезнаходження

  • будь-які інші коментарі, які ви залишаєте

. Для певних послуг (телефонне консультування та анонімний чат) користувачі можуть залишатися анонімними. Однак ми зможемо надавати лише обмежені послуги. Користувачі, які не знають, яка інформація є обов’язковою, можуть зв’язатися з нами або обговорити це з нашим консультантом, коли ви звертаєтеся до нас за будь-якими послугами.

5. Яку інформацію ми збираємо (мобільний додаток і Telegram Bot)?

Коли ви використовуєте мобільний додаток або наш Telegram Bot (https://t.me/psyhelpinfobot), наші сервери автоматично записують інформацію, яку надсилає ваш пристрій. Ці дані можуть включати таку інформацію, як IP-адреса та місцезнаходження вашого пристрою, назва та версія пристрою, тип і версія операційної системи, мовні параметри, інформацію, яку ви шукаєте в нашому мобільному додатку та/або Telegram Bot, а також час і дату доступу, а також інша статистика. Ви зможете контролювати дозволи на місцезнаходження та інші параметри, специфічні для пристрою, на основі вашого пристрою (наприклад, місцезнаходження, сповіщення). Якщо ви вирішите заборонити цей доступ, деякі Сервіси можуть не працювати ефективно, як очікувалося.

Якщо ви хочете використовувати функції Мобільного додатка та/або бота Telegram, вам буде запропоновано надати певну Персональну інформацію (наприклад, ваше ім’я та адресу електронної пошти). Ми отримуємо та зберігаємо будь-яку інформацію, яку ви свідомо надаєте нам, коли ви створюєте обліковий запис або заповнюєте будь-які онлайн-форми в Мобільному додатку або Боті Telegram. За потреби ця інформація може включати вашу адресу електронної пошти, ім’я, номер телефону або іншу особисту інформацію для завершення реєстрації. Якщо ви вирішите не надавати нам свою особисту інформацію, можливо, ви не зможете скористатися можливостями мобільного додатка та/або бота Telegram. Користувачі, які не знають, яка інформація є обов’язковою, можуть зв’язатися з нами.

5. Файли cookie

Під час роботи з Послугами ми можемо використовувати технологію під назвою «cookie». Файл cookie – це частина інформації, яку комп’ютер, на якому розміщено наші Сервіси, надає вашому браузеру, коли ви отримуєте доступ до Сервісів. Наші файли cookie допомагають надавати додаткову функціональність Сервісам і допомагають нам точніше аналізувати використання Послуг. Наприклад, наші Сервісіви можуть встановити файл cookie у вашому браузері, який дає вам доступ до Сервісів без необхідності запам’ятовувати, а потім вводити пароль кілька разів під час відвідування Сервісів та/або для підтримки сеансу входу. У всіх випадках, коли ми використовуємо файли cookie, ми не збираємо Персональні дані, крім як з вашого дозволу. У більшості веб-браузерів на панелі інструментів ви знайдете розділ «Довідка». Будь ласка, зверніться до цього розділу, щоб отримати інформацію про те, як отримувати сповіщення, коли ви отримуєте новий файл cookie та як вимкнути файли cookie. Ми рекомендуємо залишати файли cookie увімкненими, оскільки вони дозволяють вам скористатися деякими функціями Сервісів.

6. Керування особистою інформацією

Ви можете отримувати доступ, оновлювати та видаляти певну особисту інформацію про себе. Інформація, яку ви можете переглядати, оновлювати та видаляти, може змінюватися залежно від послуг. Однак, коли ви оновлюєте інформацію, ми можемо зберігати копію не переглянутої інформації в наших записах. Ми будемо зберігати та використовувати вашу Персональну інформацію протягом періоду, необхідного для виконання наших юридичних зобов’язань, вирішення спорів та виконання наших угод, якщо довший період зберігання не вимагається або дозволено законом. Ми можемо використовувати будь-які зведені дані, отримані з вашої Персональної інформації або враховуючи її, після того, як ви її оновлюєте або видаляєте, але не таким чином, щоб ідентифікувати вас особисто. Для статистичних цілей ми використовуємо лише анонімні дані. Після закінчення терміну зберігання Персональна інформація буде видалена або анонімна. Таким чином, право на доступ, право на стирання, право на виправлення та право на перенесення даних не можуть бути застосовані після закінчення терміну зберігання.

Ми розповсюджуємо інформацію про клієнта лише психологам, які прив’язані до наших Сервісів. Відповідальність за використання будь-якої інформації, наданої клієнтами психологам або психологами клієнтам, покладається на цих осіб і не поширюється на наші Сервіси.

7. Як використовуватиметься ваша особиста інформація?

Будь-яка інформація, яку ми збираємо від вас, може використовуватися для надання вам послуг, зв’язку з вами щодо наших послуг, інформування вас про наші пропозиції, персоналізації вашого досвіду; покращувати наші послуги/продукти; покращувати обслуговування клієнтів і відповідати на запити та електронні листи наших клієнтів; надсилати сповіщення електронною поштою, наприклад нагадування про пароль, оновлення тощо; запускати та керувати нашою Платформою та Сервісами. Інформація, зібрана автоматично, використовується лише для виявлення потенційних випадків зловживання та встановлення статистичної інформації щодо трафіку та використання веб-сайту/мобільного додатка. Ця статистична інформація не агрегується таким чином, щоб ідентифікувати будь-якого конкретного користувача системи.

Ваш роботодавець не матиме доступу до ваших персональних даних, що зберігаються в системах PsyHelpUa. Однак, якщо ваш роботодавець пропонує план заохочення, який пропонує винагороду за завершення онлайн-програм PsyHelpUa, з вашої чіткої згоди через прапорець на сторінці реєстрації, PsyHelpUa може поділитися вашою особистою інформацією з роботодавцем, включаючи ваше ім’я, ідентифікаційний номер співробітника та дані. які онлайн-програми або оцінки ви завершили, включаючи дати. Ні результати, ні відповіді з ваших онлайн-програм не будуть розголошуватися вашому роботодавцю як частина плану заохочення.

Якщо ваш роботодавець надає план коучингу, який включає виїзний дзвінок від тренера PsyHelpUa, за вашою чіткою згодою через прапорець на сторінці реєстрації, тренер може зв’язатися з вами, використовуючи контактну інформацію та налаштування, які ви надаєте. Ваш роботодавець не отримає жодних подробиць щодо змісту вашої дискусії з тренером; однак PsyHelpUa може поділитися з роботодавцем вашими особистими даними, включаючи ваше ім’я, ідентифікатор співробітника, а також ряд навчальних сесій, які ви пройшли, включаючи дати.

PsyHelpUa є розпорядником даних стосовно персональних даних, зібраних безпосередньо від учасників наших Сервісів. Ми можемо обробляти персональну інформацію, пов’язану з вами, якщо застосовується одне з наступного: (i) ви дали свою згоду для однієї або кількох конкретних цілей. Зауважте, що згідно з деякими законами нам може бути дозволено обробляти інформацію, доки ви не заперечите проти такої обробки (відмовившись від неї), без необхідності покладатися на згоду або будь-яку іншу з наведених нижче правових підстав. Це, однак, не застосовується, коли обробка Персональної інформації регулюється європейським законодавством про захист даних; (ii) Надання інформації необхідно для виконання угоди з вами та/або для виконання будь-яких передконтрактних зобов’язань; (iii) Обробка необхідна для виконання юридичних зобов’язань, яким ви підлягаєте; (iv) Обробка пов’язана із завданням, яке виконується в суспільних інтересах або під час здійснення наданих нам офіційних повноважень; (v) Обробка необхідна для цілей законних інтересів, переслідуваних нами або третьою стороною. У всіх випадках ми зв’яжемося з вами для отримання додаткової згоди, якщо буде потрібна подальша обробка.

У будь-якому випадку ми будемо раді роз’яснити конкретну правову основу, яка застосовується до обробки, і, зокрема, чи є надання Персональної інформації законодавчою чи договірною вимогою, або вимогою, необхідною для укладення договору.

8. Передача та зберігання інформації

PsyHelpUa може передавати зібрану про вас особисту інформацію в країни, відмінні від країни, де ця інформація була зібрана. Ці перекази здійснюватимуться до сервісного центру, яким керує PsyHelpUa або одного з постачальників послуг PsyHelpUa, щоб надати вам послугу, яку ви просили. PsyHelpUa дотримується відповідних гарантій, необхідних для міжнародної передачі вашої особистої інформації за межі Європейської економічної зони. Якщо ви перебуваєте в Європейському Союзі або Швейцарії, PsyHelpUa може передавати дані за межі Європейського Союзу відповідно до стандартів, встановлених законодавством Європейського Союзу, включаючи відступ на основі статті 49 GDPR і типових положень ЄС. Однак, доступ до вашої особистої інформації може надаватися лише на основі «необхідності знати», щоб PsyHelpUa могла надавати свої послуги на ваш запит; Ваша особиста інформація не буде розкрита будь-якій іншій фізичній чи юридичній особі, крім як у зведених звітах або в неідентифікованій формі без вашої згоди. Зберігання персональних даних ЄЕЗ зберігається в самому Європейському Союзі.

9. З ким ми ділимося вашою інформацією?

Ми не продаємо вашу адресу електронної пошти чи іншу інформацію, яка ідентифікує вас, третім сторонам. Однак ми ділимося вашою інформацією з компаніями, які входять до PsyHelpUa, включаючи наші глобальні центри доставки, або з вибраними третіми сторонами для досягнення цілей, викладених у цій політиці, в інших контактах з вами або на сайті (наприклад, «опитування чи інформаційний вміст», які надсилають вам додаткові інформаційні матеріали, які можуть вас зацікавити).

Ми розкриваємо інформацію про вас іншим особам, якщо ми сумлінно віримо, що відповідно до закону чи судового процесу ми зобов’язані відповідати на претензії або захищати права, власність чи безпеку PsyHelpUa чи інших.

10. Яку інформацію може знадобитися розкрити?

Суб’єкт даних дав згоду на обробку його персональних даних для однієї або кількох конкретних цілей;

Обробка необхідна для виконання договору, стороною якого є суб’єкт даних, або для вжиття заходів на

вимогу суб’єкта даних до укладання договору.

Обробка необхідна для дотримання юридичного зобов’язання, яке виконує контролер. предметний;

Обробка необхідна для захисту життєво важливих інтересів суб’єкта даних або іншої фізичної особи;

Обробка необхідна для виконання завдання, яке виконується в суспільних інтересах або під час здійснення офіційних повноважень, наданих контролеру;

Обробка необхідна для цілей законних інтересів, які переслідує розпорядник або третя сторона, за винятком випадків, коли такі інтереси переважають інтереси або основні права і свободи суб’єкта даних, які потребують захисту персональних даних, зокрема якщо дані суб’єктом є дитина.

11. Які ваші права?

Ви маєте певні права щодо особистої інформації, яку PsyHelpUa збирає та зберігає про вас. PsyHelpUa пропонує вам вибір щодо того, яка особиста інформація від вас збирається, як ця інформація використовується та як PsyHelpUa спілкується з вами:

ви можете очікувати, що PsyHelpUa буде збирати та обробляти вашу особисту інформацію справедливо та відповідно до чинного законодавства.

Ви можете не надавати особисту інформацію PsyHelpUa, утримуючись від здійснення електронних транзакцій.

Ви можете не присвоювати своєму комп’ютеру унікальний ідентифікаційний номер cookie.

Ваші персональні дані можуть використовуватися для статистичного аналізу та звітності в спосіб, який не ідентифікує вас жодним чином.

Ви можете погодитися на надання будь-якої або всієї вашої особистої інформації будь-кому або будь-якій організації, давши свою згоду на PsyHelpUa; в іншому випадку ваші персональні дані не будуть регулярно розкриватися, якщо PsyHelpUa не має юридичних зобов’язань робити це.

Ви можете відкликати будь-яку згоду, яку ви раніше надали PsyHelpUa, або, на законних підставах, у будь-який час заперечити проти обробки вашої особистої інформації або окремих категорій даних, які ви вважаєте чутливими.

Ви маєте право на перенесення даних, щоб ви могли отримувати та повторно використовувати свою особисту інформацію для власних цілей.

Ви маєте право в будь-який час вимагати виправлення будь-якої помилки (помилок) у вашій персональній інформації, яка збирається та обробляється PsyHelpUa.

Ви маєте право подавати скарги до будь-якого контролюючого органу.

Ви маєте право, за певних обставин, звернутися до арбітражу, який має обов’язковий характер, для вирішення будь-якого спору щодо збору, обробки, збереження та/або розкриття вашої особистої інформації.

Відповідно до вимог місцевого законодавства ви можете мати право (а) вимагати доступу та отримувати інформацію про особисту інформацію, яку PsyHelpUa збирає та зберігає про вас; (b) оновлювати та виправляти неточності у вашій персональній інформації; і (c) заблокувати або видалити вашу особисту інформацію, якщо це необхідно.

Ви маєте право попросити PsyHelpUa більше не збирати вашу особисту інформацію для інформаційних цілей (наприклад, надсилати вам інформацію електронною поштою або SMS; запитувати вашу думку щодо продуктів і послуг PsyHelpUa), відкликавши вашу згоду. Ви можете скористатися своїм правом на відкликання в будь-який час, звернувшись до PsyHelpUa.

Відповідно до принципів Privacy Shield, PsyHelpUa зобов’язується вирішувати скарги щодо збору або використання нами вашої особистої інформації. PsyHelpUa підпорядковується розслідуванням і правоохоронним повноваженням Федеральної торгової комісії. Особи, які проживають в ЄС та/або Швейцарії, і мають запити чи скарги щодо нашої політики Щит конфіденційності, повинні спочатку зв’язатися з PsyHelpUa за адресою: [email protected] Ми не використовуємо Privacy Shield як юридичну основу для передачі даних, проте ми підтримуємо членство в Privacy Shield.

PsyHelpUa також зобов’язується співпрацювати з групою, створеною органами ЄС із захисту даних (DPAs) і Швейцарським федеральним комісаром із захисту даних та інформації (FDPIC) щодо невирішених скарг щодо Privacy Shield щодо даних, переданих з ЄС та Швейцарії.

12. Права на конфіденційність у Каліфорнії

На додаток до прав, описаних у цій Політиці конфіденційності, жителі Каліфорнії, які надають Персональну інформацію (як визначено в статуті) для отримання продуктів або послуг для особистого, сімейного або домашнього використання, мають право запитувати та отримувати від нам один раз на календарний рік інформацію про Персональну інформацію, яку ми надали іншим компаніям для маркетингових цілей, якщо такі є. Якщо можливо, ця інформація включатиме категорії персональної інформації, а також назви та адреси тих компаній, яким ми надали таку особисту інформацію за попередній календарний рік (наприклад, запити, зроблені в поточному році, отримають інформацію про попередній рік) . Щоб отримати цю інформацію, зв’яжіться з нами за адресою електронної пошти [email protected] і надайте деталі вашого запиту.

13. Конфіденційність дітей

Неповнолітнім послуги надаються лише за згодою їхніх батьків та законних опікунів. Ми заохочуємо батьків та законних опікунів стежити за використанням Інтернету своїми дітьми та допомагати в дотриманні цієї Політики, інструктуючи своїм дітям ніколи не надавати особисту інформацію через наш Сервіс без їхнього дозволу. Якщо у вас є підстави вважати, що дитина віком до 18 років надала нам особисту інформацію, зв’яжіться з нами. Вам також має бути щонайменше 18 років, щоб дати згоду на обробку вашої Персональної інформації у вашій країні (у деяких країнах ми можемо дозволити вашим батькам або опікунам робити це від вашого імені).

14. Безпека ваших даних

Ваші персональні дані, надані нам, будуть захищені шляхом вжиття всіх технічних та організаційних заходів безпеки таким чином, щоб вони були недоступні для неавторизованих третіх осіб. При надсиланні дуже конфіденційних даних або інформації рекомендується використовувати поштову службу, оскільки повна безпека даних електронною поштою не може бути гарантована.

15. Тривалість зберігання

Надані вами персональні дані будуть зберігатися нами протягом терміну використання наших Сервісів або у разі надання інформації, послуг чи підтримки до закінчення встановленого законом терміну зберігання, враховуючи основні принципи GDPR та місцевих законів у допустимій мірі. Стосовно учасників Європейського Союзу дані зберігаються протягом п’яти (5) років з дати закриття справи, за винятком одного (1) року у Франції.

16. Порушення даних

У випадку, якщо нам стало відомо, що безпека програм та/або платформи була порушена або персональна інформація користувача була розкрита непов’язаним третім сторонам в результаті зовнішньої діяльності, включаючи, але не обмежуючись, атаки на безпеку або шахрайства, ми залишаємо за собою право вживати розумно відповідних заходів, включаючи, але не обмежуючись цим, розслідування та звітування, а також повідомлення та співпрацю з правоохоронними органами. У разі порушення даних ми докладемо розумних зусиль, щоб повідомити постраждалих осіб, якщо ми вважаємо, що існує розумний ризик заподіяння шкоди користувачеві в результаті порушення, або якщо повідомлення вимагається за законом. Коли ми це зробимо, ми надішлемо вам електронний лист.

17. Розкриття юридичної інформації

Ми будемо розкривати будь-яку інформацію, яку ми збираємо, використовуємо або отримуємо, якщо це вимагається або дозволено законом, наприклад, для виконання повістки або подібного юридичного процесу, і коли ми сумлінно віримо, що розкриття необхідно для захисту наших прав, захищати свою безпеку чи безпеку інших, розслідувати шахрайство або відповідати на запит уряду. У випадку, якщо ми перейдемо через бізнес-перехід, наприклад, злиття або поглинання іншою компанією, або продаж усіх або частини її активів, ваш обліковий запис користувача та Особиста інформація, ймовірно, будуть серед переданих активів.

18. Будь-які інші запитання чи занепокоєння

Якщо у вас виникли запитання чи сумніви щодо нашої політики конфіденційності чи збору вашої інформації, ви можете зв’язатися з нами в будь-який час за такою адресою:

Служба захисту даних «Психологічної допомоги для українців»

[email protected] .info

Зверніть увагу, що електронна пошта не є найбезпечнішим способом зв’язку, тому ми рекомендуємо в першу чергу не надсилати поважні особисті дані електронною поштою.

19. Юрисдикція та застосовне право.

Закони штату Північна Кароліна регулюють цю заяву про конфіденційність («Заява»), оскільки вона не скасовується чинним місцевим законодавством, як-от GDPR, для суб’єктів даних у ЄЕЗ. Ви безповоротно погоджуєтесь на юрисдикцію судів, розташованих в окрузі Уейк, штат Північна Кароліна, США щодо будь-яких дій, що випливають із цієї Заяви або стосуються неї, якщо не місцеве законодавство дає вам неминуче право звернутися до місцевого суду. Якщо інформація та матеріали, представлені на цих веб-сайтах/додатках, включають продаж товарів (наприклад, публікацій, книг), то будь-які наступні права та обов’язки, які ви або PsyHelpUa можете мати, не регулюються Конвенцією Організації Об’єднаних Націй про міжнародні контракти Продаж товарів (“CISG”) та його застосування виключаються. Ви можете отримати доступ до цього сайту з будь-якого регіону світу. Якщо використання вами будь-яких переваг, запропонованих цим веб-сайтом/або Послугами, суперечить законам вашого регіону, PsyHelpUa з повагою просить вас не використовувати цей веб-сайт/або Сервіси; ви несете відповідальність за своє знання та розуміння законів свого регіону, а також за їхнє дотримання.

20. Прийняття цієї політики

Ви підтверджуєте, що прочитали цю Політику та погоджуєтеся з усіма її положеннями та умовами. Використовуючи веб-сайт/програми або його послуги, ви погоджуєтеся дотримуватися цієї Політики. Якщо ви не погоджуєтеся дотримуватися умов цієї Політики, ви не маєте права використовувати або отримувати доступ до нашого веб-сайту/додатків та його Послуг.